Therapievormen

Geen enkel persoon en geen enkele hulpvraag is hetzelfde. Er is bij mij geen standaard therapiepakket beschikbaar.
Het wordt altijd op maat gemaakt.
Om het gesprek kracht bij te zetten of om blokkades te doorbreken kan het zijn dat ik een aanvullende behandeling inzet. 
Uiteraard altijd pas na instemming van jou. Jij blijft altijd de keuze behouden, niets zal je worden opgedrongen.
Wel zal ik je uitdagen het aan te gaan. In het kader van jouw groei en bewustwording.

Therapie laat jouw binnenwereld transformeren, 
respectvol naar jouw ontwikkelingsfase en waarbij jij centraal staat


De kracht van zijn

Gewaarzijn-Bewustwording
Gewaar zijn is waarnemen zonder veroordelen, beoordelen of überhaupt oordelen. Het observeren van wat er is en niet wat jij ervan vindt. Niet bezig zijn met de dag van morgen, zonder oordelen of meningen, er is geen 'goed' of 'kwaad', er is geen 'mooi' of 'lelijk'. Het is wat het is en dat in zijn geheel binnen laten komen zonder er iets mee te moeten. Het is stil leren staan een een continue veranderende omgeving, waarbij je alles ervaart in 'het nu'.

De behandeling is gericht op hoe jij dingen ervaart, hoe subtiel jouw gedragveranderingen kunnen zijn als je je laat leiden door wat je altijd al deed. Bewustwording van jouw eigen acties en (ver/be)oordelingen naar jezelf toe en naar anderen. Lichaamsoefeningen die je bewust maken van hoe resoneert op 'oude' gevoelens en of gedachten en je bewust maken van al je geautomatiseerde en (on)bewuste handelingen.

De kracht van zijn, Gewaatzijn en bewustwording Het Paarse Huis

Bewust in 'het Nu"


De kracht van aanraken

Aanraking-Ervaring
Door het aanraken van (een deel van) jouw lichaam kunnen er lichaamsherinneringen getriggerd worden. Al je ervaringen, trauma's, 
pijnen worden ergens opgeslagen. Soms heel bewust en dan doet iets pijn of onbewust en dan voel je alleen dat er 'iets' is. Door met je volle aandacht en liefde naar zo'n blokkade te gaan, het te ervaren en erkennen, maakt dat dit dan vrij kan komen en dan kan ook deze herinnering verdwijnen.

De aanraking kan divers zijn van alleen mijn hand op één plek te leggen, een massage of een energetische behandeling. Elke aanraking vindt alleen plaats met jouw goedkeuring, wel of niet op de blote huid en in jouw tempo.

De kracht van voelen, Aanrakig en Ervaring, Het Paarse Huis

Bewust voelen


De kracht van energie

Energie - Kracht
Energetische therapie is het overbrengen van universele energie via de handen naar de plek die het nodig heeft. Waar die energie vandaan komt of hoe we dit noemen, maakt eigenlijk niet zo veel uit, het gaat erom dat het werkt en dat het helemaal niet eng is. Het belangrijkste om te weten is, dat als er een verstoring in het energiesysteem van lichaam en geest zit, dit vaak ook een klacht veroorzaakt. De klacht kan verholpen worden door de energieën in balans te brengen. Hiervoor kan ik het zelfhelend vermogen van het lichaam aanspreken.

De behandeling is meestal gericht op de chakra’s, de belangrijkste energiecentra van het lichaam. Tijdens een sessie kan de ‘geblokkeerde’ energie weer gaan stromen. Dit maakt vaak veel los. Dit kan resulteren in: loskomen van emoties, vrijkomen van energie, loslaten van gedachten en overtuigingen. Daarmee verdwijnen de gekoppelde klachtenDe energetische behandelingen worden bij voorkeur op de blote huid uitgevoerd. Dit kan soms al heel spannend zijn en daar is alle begrip voor. Het gaat altijd op jouw tempo en alleen met jouw goedkeuren. 

De kracht van energie, Energie naar klacht, Het Paarse Huis

Bewust van energie


De kracht van het onzichtbare

Spiritualiteit-Zichtbaar maken
Soms kan het lijken alsof er dingen om je heen gebeuren waar je helemaal geen invloed op lijkt te hebben. Dat je van alles ervaart en voelt, maar dat het niet lijkt alsof er niets is. Wellicht ben je hooggevoelig. Dit kan verwarring scheppen. Je kan denken dat je 'spoken' ziet of dat je 'gek' aan het worden bent, terwijl je echt wel weet dat dit niet zo is. Dan kan het zijn dat de 'onzichtbare wereld' contact zoekt of heeft met jou. Het kan ook zijn dat je niet voorbij een bepaald punt kunt komen en geen idee hebt waarom. Een spirituele sessie kan dan licht in het donker scheppen. 

Een spirituele behandeling kan een begeleiding inhouden van jouw (hoog)gevoeligheid met daarbij ondersteunde oefeningen om hiermee om te gaan in jouw dagelijkse (werkende) leven. Het kan ook zijn dat er een sessie plaatsvindt om inzicht te verschaffen in 'onzichtbare' blokkades.

De kracht van het onzichtbare, spiritulateit zichtbaar maken, Het Paarse Huis

Bewust van spiritualiteit


De kracht van creëren

Van Kunst naar Kracht
Bij creatieve therapie ga je vooral creatief aan de slag, op een intuïtieve manier. Dus zonder voorbeeld of doel. Intuïtieve kunst is creëren vanuit je hart. Soms zelfs geblinddoekt. Ergens een frequentie voelen, een energie, een signaal en van daaruit gaan creëren. Dit kunnen schilderijen of tekeningen zijn. Met potloden, pastels, acryl- of waterverf, op papier, karton, hout of leer. Deze spirituele werken kunnen realistisch, abstract, figuratief, vervreemd of surrealistisch zijn. Grof of fijn bewerkt, maar het zijn allemaal kunstwerkjes vanuit jouw hart.

Deze intuïtieve kunstwerken kunnen van grote waarde zijn voor jou. Zo kan er aan de hand van kleurgebruik, vormen en afbeeldingen een persoonlijk betekenis aan worden gegeven. Wellicht geeft dit inzicht in welk proces je zit of welke kant je op kunt gaan. Soms geeft het antwoord op vragen. Het belangrijkste is, je hebt het zelf gecreëerd, jouw energie zit erin, jouw vreugde, verdriet, plezier en liefde. Het kan jouw krachtschild zijn!

De kracht van creeren, van kunst naar kracht, Het Paarse Huis

Bewust van creatieElkaar gratis onmoeten in een ontspannen setting, zonder verplichting.

Gratis kennismaken

Ik help je graag verder op jouw therapeutisch pad. 
En ik sta je graag te woord om te ervaren of wij 'de Klik' hebben en jij je volledig op je gemak voelt bij mij.