Vragen zijn er om gesteld te mogen worden. 

Ik geef kort en bondig antwoord op veel gestelde vragen.
Ik heb geprobeerd om de vragen te bundelen per 'onderwerp'.
Kun je het niet vinden of je wilt uitgebreider antwoord hebben, neem dan contact met mij op en stel jouw vraag of vragen.

Vragen over wat wel of niet kan

Mag iedereen gemasseerd worden?
In de basis, ja. Maar er zijn, zoals dat genoemd wordt, contra-indicaties en dan mag het niet. Bijvoorbeeld je hebt koorts of je bent ziek, dan kan het niet. Als je wordt behandeld door een specialist, arts of andere behandelaar, dan is het verstandig om toestemming te vragen aan deze behandelaar om te voorkomen dat we jouw behandeling in de war schoppen.

Ik ben zwanger, mag ik dan geholpen worden?
Ja, dat mag. Alle therapievormen mogen en consulten kunnen ook. Massage mag ook, maar dan het liefst pas na de 12 weken. Ik heb speciale zwangerschapsmassages voor jou beschikbaar. Heerlijk voor de bekken, onderrug en rugpijnen en verlichting van zware armen en pijnlijke schouders en natuurlijk alle strakke banden!

Gebruik je veel olie en word ik hier glibberig van?
Nee, ik gebruik niet veel olie. De meeste massages voor ik uit met een soort bodylotion (hypoallergeen en geurvrij)  die langzaam in de huid trekt en je vrijwel niet vettig of glibberig laat voelen. Soms gebruik ik wel 'echte olie', eventueel met een specifieke geur, maar dan krijg je van mij een warm, nat doekje om het teveel aan olie af te doen.

Worden mijn kleren vies van de olie?
Tja, wat is vies. Ik adviseer je om niet je allerbeste kleren aan te doen. De lotion vlekt vrijwel niet en is goed uitwisbaar, maar ik kan er geen garantie op geven. De 'echte olie' kan wel een beetje vlekken.

Komt er ook olie in mijn haren?
Dit is natuurlijk bespreekbaar. Als jij absoluut geen olie in je haren wilt, dan blijf ik bij jouw haren vandaan. Maar bij een bijvoorbeeld een hoofdmassage, dan ga je wel met wat vette haarpieken naar huis. Sorry daarvoor, maar dan heb je wel een heerlijke massage gehad.

Ik ben nog nooit gemasseerd en vind het best spannend.
Dat is absoluut te begrijpen. We gaan langzaam en in jouw tempo, alles wordt besproken zodat je niet voor verassingen komt te staan. En natuurlijk mag je mij alles vragen en zeggen, ook als je je ergens voor schaamt of (nog) niet durft.

Moet ik al mijn kleren uitdoen?
Bij sommige therapeutisch (energetische) behandelingen en zeker bij de meeste massages is het wel van belang dat je je uitkleedt, omdat deze behandelingen op de blote huid uitgevoerd worden. Maar ook hier geldt, wat voor jou comfortabel is. Wil jij je onderbroek en BH aan houden prima, vind je 'zoveel bloot' te spannend, dan besproken we samen wat voor de behandeling echt noodzakelijk is. Heb je er geen problemen mee en wil je helemaal bloot, ook prima. 

Moet ik nog iets meenemen?
Voor therapeutisch behandelingen en massages hoef je niets mee te nemen. Wil je een consult en heb je vragen over dierbaren, dan is het fijn als je iets meeneemt van de ander, zoals een foto of voorwerp. Dit is overigens niet noodzakelijk, maar kan versnellend werken.

Mag ik mijn gesprek met jou opnemen?
Ja, in principe mag je het gesprek met mij opnemen, maar dan wel eerst overleggen. Dit kan zeker handig zijn bij langere therapeutische gesprekken of dieper inzichtgevende (spirituele) consulten. Als we 1 of 2 uur aan het praten zijn, kun je wel eens wat vergeten. Het opgenomen gesprek geeft geen garantie op wat besproken is. Ik ben ook maar een mens en kan het ook simpelweg verkeerd begrepen hebben.

Mag ik je tegenspreken?
Ja, natuurlijk mag dat. Je mag altijd aangeven als je het er niet mee eens bent, of dat iets niet goed of veilig voelt. Graag zelfs, want dat brengt ons vele malen verder dan 'verzwijgen'. 

  Ik vind het allemaal best spannend. Mag ik mijn vriend(in), vader, moeder, kinderen of iemand anders meenemen?
  Ja, dat mag, maar houdt er wel rekening mee dat ik geen blad voor mijn mond neem, omdat er iemand anders bij zit. Zorg dan wel dat je iemand meeneemt waarbij jij je absoluut veilig voelt. Je kinderen meenemen kan zeer afleidend werken, dus dat zal ik niet snel adviseren.

  Mijn kind krijgt bij jou een behandeling. Mag ik erbij blijven?
  Ja, dat mag en soms is dat ook zeer zeker te adviseren. Er zijn verschillende leeftijdscategorieën voor kinderen, waarbij een toestemmingsformulier ondertekend moet worden door (beide) gezagdragende ouders of voogd. Dit CAT-minderjarigen toestemmingsformulier kun je downloaden en indien nodig, ondertekend meenemen.

  Ik heb enorme stinkvoeten, is dat een probleem?
  Ja, wel een beetje, maar je kan jouw voeten even wassen voordat we aan een behandeling beginnen op het invalidentoilet. Als jouw schoenen en sokken ook sterk ruiken stoppen we deze in een plastic zak. Zo zijn overal oplossingen voor te bedenken.

  Vragen over kosten en betalen

  Mag ik altijd eerst komen kennismaken?
  Ja, je mag altijd eerst kennis komen maken en dat kost je niets. De kennismaking duurt maximaal één uur.

  Waarom biedt jij een gratis kennismakingsgesprek aan?
  Ik ben ervan overtuigd dat behandelingen en of gesprekken alleen zin hebben als je je ook op je gemak voelt bij mij. Vertrouwen hebben en weten dat alles gezegd mag en kan worden, door zowel jou als mij geeft meer diepgang en werkt intenser uit.

  Wat is jouw tarief?
  Ik heb een heel eenvoudig tarief en dat is €60,- per uur onafhankelijk van wat je bij komt 'halen'. Zo kan alles gecombineerd worden en kijken we simpelweg naar hoeveel tijd er verstreken is. Er zijn wat richtlijnen aan te geven, zo zal een afspraak met massage ca 1,5 uur duren, kan een therapeutische of spirituele 1-op-1 begeleiding zomaar 2 of 3 uur in beslag nemen en kan een kaartlegging al in 1 uur klaar zijn. Alles is natuurlijk afhankelijk van jouw hulpvraag, jouw behoefte en jouw portemonnee. Dus geef zelf ook zeker aan wat wel en wat niet kan.

  Als we met z'n tweeën komen, krijgen we dan korting?
  Nee, jullie krijgen geen korting. De verstreken tijd kan wel gedeeld worden of jullie houden zelf bij hoeveel tijd jullie per persoon af willen rekenen.

  Kan ik mijn rekening declareren bij mijn Zorgverzekeraar?
  Nee, helaas dat kan niet. Ik heb daar specifiek voor gekozen, omdat ik niet onder de controle wil vallen van wat zij willen dat ik doe. Zo zou ik de behandelingen en consulten niet meer kunnen combineren. Daarbij ben ik ervan overtuigd, dat als jijzelf volledig verantwoordelijk bent voor de rekening, je er écht zelf voor kiest en dus bewuster en sneller vooruitgaat.

  Hoe kan ik bij jou betalen?
  Je kan bij mij pinnen en daar gaat ook mijn voorkeur naar uit. Je mag ook contant betalen, maar dan zul je het wel gepast mee moeten nemen, want ik heb geen contant (wissel)geld in de praktijk liggen. Soms maken we gebruik van een betaalverzoek, indien de ander twee opties niet mogelijk zijn.

  Krijg ik een factuur van jou?
  Als je een factuur wilt, dit even aangeven en op welke naam deze moet staan, dan zal ik je deze toesturen via de mail. Momenteel ben ik nog vrijgesteld van BTW en zal er dus ook geen BTW vermeld worden op de factuur. Je kunt de factuur wel gebruiken voor jouw eigen (zakelijke) boekhouding.

  Hoeveel van tevoren kan ik nog kosteloos afzeggen?
  Officieel is dit 24 uur. Dan kan ik het vrijgekomen gaatje wellicht nog opvullen met iemand anders. Zeg je af binnen de 24 uur of kom je, zonder tegenbericht, niet opdagen dan zal ik 1 uur in rekening brengen bij je. Natuurlijk is ziek zijn, zoals griep, verkoudheid en of koorts, voldoende reden om kosteloos af te zeggen. Ik wil liever ook niet ziek worden.

  Verkoop jij cadeaubonnen?
  Ja , ik verkoop cadeaubonnen. De bon mag je overal voor gebruiken, voor behandelingen, voor consult en ook voor aankopen binnen de praktijk. Je krijgt geen geld terug van de bon, als je niet het volledige bedrag opmaakt. Het rest-bedrag blijft 'op de bon' staan voor een mogelijke volgende keer. 

  Gebruik jij ook klanten- of rittenkaarten?
  Ja, ik heb klanten- of rittenkaarten. Je kan een kaart voor 3, 5 of 10 behandelingen kopen. Je krijgt dan respectievelijk 3, 5 of 10% korting op het totaal bedrag. Een groot voordeel van deze kaart is dat deze niet persoonsgebonden is. Je mag dus ook iemand anders bv je kind, ouder, vriend(in) op jouw kaart bij mij langs laten komen. Dit graag wel even vermelden voordat deze persoon komt. De kaart is niet inwisselbaar voor geld en is maximaal 1,5 jaar geldig.

  Ik ben bij jou op een beurs geweest en heb een kortingsbon ontvangen. Wanneer mag ik deze inwisselen?
  De kortingbonnen die ik weggeef op beurzen, zijn uitsluitend in te wisselen binnen de praktijk. Dus niet op beurzen. Ze zijn niet inwisselbaar voor geld, zijn niet persoonsgebonden en zijn 1 jaar geldig en je mag maximaal 1 bon per persoon/per consult inleveren.

  Ik heb een kaart van jou ontvangen. Wanneer mag ik deze inwisselen?
  Hiervoor geldt hetzelfde als bij de kortingbonnen.

  Vragen over faciliteiten en toegang

  Kan ik dichtbij parkeren?
  Ja, er is een groot parkeerterrein naast het Diensten Centrum, inclusief een invaliden parkeerplaats voor de ingang.

  Ik wil met het Openbaar Vervoer komen. Welke bushalte is er bij jou in de buurt?
  Twee bushaltes zijn heel dichtbij en zijn maximaal 5 minuten lopen:
  Bushalte Altenahove
  Bushalte Prof. de Quayplein

  Heb je ook een wachtruimte?
  Ja, in het Diensten Centrum is een wachtruimte vlak bij mijn deur. Wachtruimte B.

  Heb je een toilet?
  Ja, in het Diensten Centrum zijn toiletten aanwezig.

  Is er douche beschikbaar?
  Nee, er is geen douche beschikbaar. Je kan je hier dus niet vooraf of achteraf douchen. Er is wel een ruim invalidentoilet met wasbak, dus als je echt wilt, kun je je daar wat opfrissen.

  Is jouw praktijk toegankelijk voor rolstoelen?
  Ja, het Diensten Centrum en mijn praktijk is toegankelijk voor rolstoelen. Er is ook een invalidentoilet aanwezig.

  Vragen over mij

  Kun jij iedereen helpen?
  Nee, dat kan ik niet. Als je een traject aangaat bij mij, kijken we na 3 á 4 keer of er resultaten zichtbaar of voelbaar zijn. Is dit absoluut niet het geval, ben ik niet degene die jou kan helpen. Daar ben ik eerlijk en open in. We kunnen dan eventueel samen zoeken naar een beter geschikte oplossing.

  Laat jij jezelf ook behandelen?
  Ja, ik laat mezelf regelmatig behandelen. Soms een massage en dan weer eens naar de osteopaat, maar ook vraag ik wel eens om een consult bij een collega. Ook ik heb vragen, ook ik zie het soms niet helder meer en dan vraag ik zeker om hulp. Het is belangrijk dat ik goed voor mezelf zorg, want dan ben ik de beste versie van mezelf en dat gun ik jou ook!

  Ben jij uitgeleerd?
  Nee, absoluut niet. Ik leer elke dag weer nieuwe dingen. Jullie, mijn clienten, zijn ook mijn spiegels en ik leer ook weer van jullie, vooral omdat iedereen uniek is.

  Ik zie verschillende schilderijen op de achtergrond. Van wie zijn deze?
  Deze zijn schilderijen heb ik zelf gemaakt. Intuïtief geschilderd met acrylverf op doek. Deze schilderijtjes komen straks in de verkoop via de Webshop.

  Waarom heb je nergens vermeld welke opleidingen je hebt gevolgd?
  De opleidingen die ik gevolgd heb, hebben veel informatie en kennis gebracht. Maar ik voer bijna niets meer precies zo uit als dat ik geleerd heb. Ik heb overal een eigen sausje overheen gegooid. Dat is ook een van de redenen dat ik niet Zorgverzekeraar vergoedbaar ben én wil zijn. Door alles te mixen kan ik de behandelingen geheel Op Maat maken.
  Ik blijf mezelf ook voortdurend uitdagen om nieuwe dingen te leren, verdieping te zoeken op bekende en onbekende wegen. 
  Voor degene die dit wel heel graag willen weten zal ik hier de belangrijkste opnoemen, al dan niet afgesloten met een Certificaat of Diploma:

  MALVA Dagopleiding: Cranio-Sacraal-Therapie
  Massage dagopleiding: PSOAS, de spier van de ziel
  MALVA Energetisch Therapeut (HBO en nu nog mee bezig)
  Pad van de Sjamaan
  De Shift Challenge 
  Dansage ForeArm Technieken
  Masterclass Dansage Holistische Zwangerschapsmassage
  Masterclass HOLOS Ritmische Rugmassage 
  Personal Excellence Training
  Medische BasisKennis (HBO)
  HOLOS Massage Academie  (HBO)
      Klassieke Massage
      Haptische Massage
      Voetreflexologie (Massage)
      Bindweefselmassage
      Persoonlijke en Therapeutische Ontwikkeling
  Tarot en Orakel Leggingen
  Edelstenen Cursus Helende Werking
  Edelstenen Cursus Orakel
  Edelstenen Medicijnwiellegging
  Intuïtief Schilderen
  Aromatherapie
  Kruidengeneeskunde
  GypsyWitch Kaartleggen
  Praktische Paragnosie
  Intensieve Zelfkennis I en II


  De basis van mijn 'werk- carrière'  was de beroepsopleiding Medisch Microbiologisch Analist. 
  Na het werken op verschillende laboratoria, 'opgeklommen' naar Communicatie & PR liaison tussen Belgie en Nederland bij een groot afvalverwerkingsbedrijf met 26 departementen.
  Tijdens deze laatste functie getrouwd, 1e kind gekregen en mijn 1e spirituele opleiding afgerond. Toen kwam er voor mij een keuze moment, wat ga ik doen met mijn werk-carrière, mijn spirituele-carrière en opleidingswensen, de opvoeding en de wens voor meer kinderen. De keuze werd huis-manager worden, gezin uitbreiden, mezelf blijven verdiepen en opleiden op 'spiritueel' en 'voelend' gebied en daarnaast mijn huis openstellen voor andere kinderen waarvan de ouders 'moesten' werken. Dit alles resulteerde in 4 eigen kinderen, 15 jaar gastouderschap (2001-2016) en naast alle opleidingen ook praktijk-voeren in mijn tuinhuis totdat ik voelde nu vlieg ik echt uit. Sinds 2019 huur ik een prachtige grote ruimte in Almkerk, waar ik alles kan doen wat ik graag doe.