De kracht van aanraken.

Een verbindende aanraking.
Spannend of een verademing?
Luister jij naar je lichaam?


Wat is behandelen eigenlijk?

De kracht van aanraken van de huid  is enorm groot.  Wat de eerste aanraking kan brengen is 'spannende' ontspanning. Vragen als: wat gaat ze doen? Kan ik me wel ontspannen? Lig ik wel lekker? Ga ik het wel fijn vinden? Ga ik wel wat voelen? Of misschien ervaar je wel wat schaamte over je eigen lichaam. Dit zijn allemaal normale vragen en ideeën. 
Ik raak je aan in alle veiligheid, rust en vertrouwen en creëer verbinding tussen jou en mij en met jouw lichaam. Pas als hier rust voelbaar is, ga ik verder in de aanraking. Door het (bewust) volgen van mijn energetische handen, voel jij het contact met jezelf, met jouw huid, met jouw energieveld, jouw spanning. Je huid is een doorgeefluik naar jouw binnenwereld en via aanraking kun je dus luisteren naar wat jouw lichaam jou te vertellen heeft. 

De (h)erkenning van jouw eigen behoefte, blokkade, pijn, klacht, emotie, gedachte maakt dat het lichaam vanzelf in ontspanning gaat. Deze ontspanning activeert het zelfhelend vermogen van jouw lichaam.
Het denken stopt als vanzelf als het niet meer belangrijk is wat je ervan vindt en je over kan geven aan mijn handen die jouw lichaam aanraken.
Elke aanraking heeft ook direct invloed op hoe je je voelt; emotioneel, fysiek en mentaal. Een behandeling kan ruimte creëren in je hoofd, vermoeidheid laten wegvloeien of verdriet laten stromen. 
Bewustwording van wat er gebeurt of plaatsvindt in en met jou kan en mag besproken worden in het nagesprek.

Massage, aanraken in veiligheid, rust en vertrouwen, activeren van zelfhelend vermogen van het lichaam. Het Paarse Huis

Aanraken in veiligheid, rust en vertrouwenWil jij ook de kracht van aanraken ervaren?


Behoefte aan aanraking.
Altijd op jouw tempo.

Aanraken en aangeraakt worden is een natuurlijke basisbehoefte, van jong tot oud, net zo belangrijk als voeding, veiligheid, kleding, onderdak, liefde en warmte. Bij gebrek aan aanraking, door welke (on)bewuste oorzaak dan ook, kan er 'huidhonger' ontstaan. 

Vaak is aangeraakt worden dan heel spannend. Dit is geen probleem. Samen gaan we heel rustig en langzaam door het proces van aanraken heen, van hand naar schouder, eerst op de kleding en wanneer jij er klaar voor bent op de huid.

Mijn behandelingen en massages zijn geschikt voor volwassenen en kinderen, van alle leeftijden.


Ervaring van cliënten


Behandeling aan huis is mogelijk in overleg

Wanneer behandelen aan huis?
Als je slecht ter been of om een andere reden (angst, ziekte) niet naar de praktijk kunt komen.

Enkele voorwaarden: 

  • bij gebruik van een behandeltafel moet er voldoende ruimte zijn om deze neer te zetten (eventueel door verschuiven van meubels) 
  • bij meerdere verdiepingen moet er een lift aanwezig zijn 
  • er worden wel reiskosten en extra tijd (voor reizen en opbouwen) in rekening gebracht (natuurlijk in overleg)