Behandelvormen

Ik heb bewust geen keuzemenu van allerlei los te boeken behandelingen.
Anders dan bij andere praktijken geef ik een behandeling die op maat is afgestemd op jouw behoefte.
Wel licht ik graag mijn behandelvormen summier toe.

De best passende behandelvorm of combinatie wordt vooraf besproken onder het genot van een kopje koffie, thee of water.


De basis van alle behandelvormen is Holisme

Holistisch betekend alomvattend, het lichaam proberen te zien als een geheel (holos)  i.p.v. verschillende onderdelen zoals een arm, een been, een hoofd, een stijve nek, een pijnlijke knie, etc.

Hiermee wordt bedoeld dat een klacht niet zomaar een symptoom is, maar een energieverstoring die emotionele, fysieke en psychische aspecten kan hebben, die op hun beurt weer met elkaar te maken kunnen hebben. Vrijwel iedereen is bekend met wat stress voor fysieke klachten kan geven. Maar ook emotionele belasting, zoals verlies, rouw of niet goed verwerkte ingrijpende gebeurtenissen kunnen fysieke klachten geven in de vorm van bijv. rugpijn, maagdarmklachten, eetstoornissen en nog veel meer.

Via een aanraking kun je in contact komen met jezelf en doordat je wordt (aan)geraakt kun je gaan voelen “wat er is”.


Door je bewustwording en acceptatie van hoe je je nu voelt en hoe je leven er op dit moment uit ziet, ontstaat er ruimte. Vanuit die ruimte komt dan de wijsheid die het evenwicht kan herstellen tussen denken, voelen en doen. En als dit evenwicht zich herstelt, herstelt ook het lichaam, waardoor eventuele klachten kunnen verdwijnen of verzachten.

Holistsche behandeling met aandacht voor jouw welzijn en herstel van balans. Het Paarse Huis

Alles is met elkaar verbonden


Intuïtief masseren

De basis van deze behandeling is voelen. Voelen van mij, als massagetherapeut, waar er 'onrust' of blokkades in het lichaam zitten en voelen van jou om te ervaren wat een massage met je doet. Een bewuste aanraking die het lichaam totaal kan ontspannen waardoor het een diep ontspannende en helende behandeling kan zijn. Vooraf heb ik geen idee wat ik ga doen. Ik werk niet volgens een schema, maar geef de leiding aan mijn handen. Zo kan 'opgehoopte' energie vrijgemaakt worden en kan het zijn dat je door de aanraking in een verhoogde staat van bewustzijn komt. Dit kan als meditatief ervaren worden.

Alle kennis en technieken die ik heb, kunnen worden toegepast en geen enkele massage is gelijk. Zo zal het een Massage Op-Maat zijn op jou, jouw lichaam met jouw specifieke behoefte.

Intuitief masseren, het voelen waar aandacht nodig is in jouw lichaam en mijn eigen ahnden daarin volgen. Het Paarse Huis

Intuïtief volgen
van mijn handen


Energetisch behandelen en of masseren

De basis van deze behandeling is energie. De behandeling richt zich op het bewust openen, vrijmaken, afvoeren, activeren of afremmen van de chakra's, de energiebanen en meridianen. Tijdens de behandeling kunnen er verschillende emoties, gevoelens en gedachte bovenkomen zoals warmte, kou, pijn, verdriet, vreugde, herinneringen, openheid, maar ook kunnen mogelijke gaven geactiveerd worden. Het gaat hierbij om herstel of activatie van evenwicht, harmonie en moeiteloosheid. Er is een voortdurende uitwisseling van energieën in jouw lichaam, soms stromend, soms stilstaand, soms fijn, soms vervelend. Door energiestromingen in beweging te zetten kunnen blokkades of verstoringen als sneeuw voor de zon oplossen. De behandeling kan heel goed gecombineerd of ondersteund worden met een massage. 

Een belangrijk hulpmiddel bij deze behandeling kan het gebruik van specifieke (massage) oliën en of edelstenen zijn.

Energetische behandeling en massage gericht op het bewust openen, vrijmaken, afvoeren en activerne van de energiebanen. Het Paarse Huis

Energiestroming liefdevol
in beweging zetten


Klachtgericht behandelen en of masseren

De basis van deze behandeling is de klacht. Soms wil je gewoon 'even' een oplossing voor een klacht, een pijn, een verstoring. Met niet teveel blabla en 'gedoe'. De behandeling blijft holistisch, maar dan wel gericht op dat wat jij aangeeft.
Niet elke klacht is dan ook een 'echte klacht', het kan zomaar zijn dat je zwanger bent en veel rugklachten hebt. Dan kun je ook voor zwangerschapsmassage kiezen. Of je hebt van de week teveel achter de computer gezeten, want ja die website moest af.. en nu heb je nek/schouderklachten.

Een massage is gericht op het losmaken van de spieren in het aangedane gebied met, als ondersteuning, een holistische rugmassage zodat alle spanning dan ook daadwerkelijk weg kan stromen.
Een energetische behandeling is gericht op de blokkerende energie en het openen, vrijmaken, afvoeren, activeren of afremmen van deze energie via de gekoppelde chakra's. 

Klachtgerichte behandeling of massage, liefvol losmaken van knopen is aandacht en rust. Het Paarse Huis

Alle aandacht voor
jouw klacht


APK Massage

De basis van deze massage is dat er verder geen specifieke aandachtsplekken zijn, maar dat je weer even wilt stil staan bij het voelen of alles 'nog goed voelt'.  Deze vorm van behandelen wordt vaak gezien als een soort APK-tje voor jouw lichaam, jouw eigen periodieke onderhoud. Wellicht heb je jouw traject bij mij afgerond, maar wil je toch af en toe nog eens langskomen. Dan is dit een prima optie. De massage is gebaseerd op de energetische en intuïtieve vorm van masseren. En wie weet kom je iets in jezelf tegen wat weer een stap voorwaarts betekent. Want je bent nooit 'uitgeleerd'.

APK massage, zorg goed voor jezelf, voelen of alles nog goed voelt. Het Paarse Huis

Zorg altijd goed voor jezelf


Voor wie?

Alle behandelingen en massages zijn er voor zowel volwassen, tieners als kinderen.
 

Waarom zou je een behandeling aanvragen?

 • Bij lichamelijke klachten, zoals rug, nek, schouder en ledematen klachten.
 • Bij chronische klachten en ziekten, zoals vermoeidheid, spijsverteringsstoornissen, hoofdpijn.
 • Tijdens de behandeling van ziekte, ter ondersteuning en ontspanning.
 • Tijdens jouw zwangerschap (vanaf 12 weken).
 • Na jouw zwangerschap.
 • Bij burn-out, stress, algehele vermoeidheid, depressies.
 • Als je in een moeilijke periode van je leven zit.
 • Als je in rouw bent of moeite hebt met het verlies van iemand of 'iets'.
 • Als je het contact met je lichaam en je gevoel kwijt bent.
 • Als je energetisch 'vast' zit.
 • Als je 'niet lekker in je vel' zit.
 • Als je het denken even wilt loslaten en wilt (leren) voelen.
 • Als je bewustwording van lichaam en geest zoekt.
 • Gewoon als je het lekker vindt en ontspanning zoekt.
Als je gemasseerd wilt worden tijdens een behandeling van een ziekte, vraag dan even om toestemming van jouw behandelend arts. 

Maar waarom wachten op klachten, want ook als je geen klachten hebt, geven mijn behandelingen en massages meer balans, ruimte en energie.

Elkaar gratis onmoeten in een ontspannen setting, zonder verplichting.

Gratis kennismaken

Ik help je graag te luisteren naar jouw lichaam.
En ik sta graag jou te woord om te ervaren of wij 'de Klik' hebben en jij volledig op je gemak voelt bij mij.